onsdag 23 januari 2013

Till minne av Nellie aka Kaninen

Tog bort min fina lilla sötnos igår.

Hon har alltid haft problem med magen, och för ett par månader sen vart hon lös i magen igen, så jag bestämde mig att ta hem henne från mina föräldrar så jag kunde ha koll på henne.
Hon hade också blivit smal, men jag tänkte att det inte var så konstigt eftersom hon var dålig i magen hela tiden. Eftersom hon inte kunde äta pellets prövade jag att bara ge henne hö, det ska egentligen räcka. Hon drack mycket, men efter lite googlande verkade det ändå inte som att hon drack alldeles för mycket, så jag tänkte inte så mycket mer på det.
Men hon fortsatte vara smal och sista tiden var hon jättemager. Till slut började hon även ramla ihop. Då tänkte jag att jag skulle pröva skulle pröva ge henne morötter, då jag gissade på att hon fick näringsbrist. Då vart hon dålig i magen igen, så då förstod jag att det var dags.

Veterinären sa att det måste vara fel på njurarna, därför drack hon så mycket. Då vart det som att hon kissade ut alla näring och därför förlorade hon alla muskler och vart mager och ramlade ihop.

Kändes faktiskt inte så sorgligt när man fick höra att det vart bäst så här, men när man precis har tömt ur hennes bur, och när man hittar en halväten morot och en liggrop i höet inne i huset känns det väldigt tomt.

Sov så gott min lilla hoppetossa, du var alltid min favorit! 


 Sönos!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar